top of page

KOKEMUKSIA

anna mahdollisuus maahanmuuttaja

KÄYTÄNNÖNLÄHEINEN REITTI TYÖELÄMÄÄN

Olin ollut puolitoista vuotta työttömänä, tulin toimistolle juomaan kahvia ja tutustumaan yhteisen kaverin kautta. Alkuun pääsin auttamaan toimiston maalauksessa, mutta tutustuessamme paljastui, että hänellä olisi tarjota myös muutakin työtä. Sain kaksi eri työllistymismahdollisuutta, joista valitsin itselleni sopivan kaikessa rauhassa.

 

Anna mahdollisuus -hanke avasi minulle oven, ja loppu on kiinni omasta tekemisestäni.

-Taneli

TARINA1
anna mahdollisuus maahanmuuttaja kokemuksia

JOKAINEN TYÖHAASTATTELU ON MAHDOLLISUUS

Yusuf auttoi minut työhaastatteluun ja siitä eteenpäin minun oli pärjättävä itse. Haluaisinkin neuvoa jokaista työhaastattelutilanteessa olevaa olemaan mahdollisimman paljon oma itsensä, jotta antaa aidon kuvan ja pystyy esittelemään oman persoonansa. Näin yritys tietää palkkaavansa juuri sinut. Pahin virhe työnhaussa on taas odottaminen, sillä aikaa kun itse odottaa niin muut tekevät jotain ja paikka voi mennä helposti sivu suun. Kannattaakin siis tehdä suunnitelma, esimerkiksi tänään laittaa cv kuntoon ja huomenna tutustua vaihtoehtoihin. Pienetkin askeleet ovat askeleita. Arvostan kovasti hankkeen kautta saamaani työpaikkaa ja sen tuomaa kokemusta sekä verkostoa. Tulevaisuudessa olisin kiinnostunut käsikirjoittajan urasta ja teen töitä tämän unelman eteen. Töiden ohella vietän aikaa paljon kirjastossa ja minulla onkin odottamassa jo runsas määrä tekstejä. Suosittelen hanketta työllistymisen apuna, sillä on ollut siistiä seurata hankkeen etenemistä hurjalla vauhdilla, sekä nähdä yhteisöllinen tarkoitus sen taustalla ja Yusufin tarve auttaa oikeasti ihmisiä. Kuten hän avusti minuakin.

-Jama

TARINA2
anna mahdollisuus kokemus

RAKENNUSALALTA UUTEEN URAAN

Olen opiskellut rakennusalaa, tarkemmin talotekniikkaa ja rakennusta, kolme vuotta Peltolassa. Toimin vajaa kaksi vuotta eri henkilöstövälitysfirmojen kautta rakennusalalla ennen kuin jouduin sairaslomalle ja jäin työttömäksi. Työttömänä ollessani kuulin Yusufin hankkeesta ja tulin katsomaan, mitä hankkeella olisi antaa minulle. Yusuf kyseli minulta työhistoriastani ja mielenkiinnoistani ja kerroin, että olisin kiinnostunut vaihtamaan alaa. Jo lyhyen ajan kuluttua sain soiton työhaastatteluun. Kävin haastattelussa ja sain paikan. Ensimmäisenä työpäivänä kävi ilmi, että työ ei ollut minua varten. Kerroin asiasta Yusufille ja hän ymmärsi minua oikeasti. Pian minulla oli toinen työhaastattelu edessäni ja nyt olen tehnyt töitä samassa työpaikassa aina kesäkuusta alkaen ja olen viihtynyt paremmin kuin hyvin. Minimitavoitteenani on saada tulevaisuudessa täydet tunnit ja vakituinen paikka, mutta olen jo nyt erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, joka minulle annettiin.Kaikkea on mahdollista saada, jos itse haluaa. Itse Yusufista jäi erittäin positiiviset fibat, hän hymyilee aina ja hänestä saa energiaa päivään. Kiitos Yusuf ja Anna Mahdollisuus -hanke!

-Ahmed

Tarina 3
bottom of page